Monday, July 9, 2018

Melacep Whitening System

Siapa yang tak nak kulit putih gebu. Semua wanita nak kulit putih bersih.. Bukan putih tompok2 tau..hihi.. tu putih lain dah tu. Saya pon nak kulit cerah..tak nak la putih sangat..sekadar kulit kite ni sihat dan nampak ayu gitu....

Dalam pasaran, terlalu banyak produk yang mengeluarkan set produk pencerahan. Tapi!!!! anda harus berhati-hati memilih produk pemutih ni. Kebanyakan produk ni mempunyai bahan pengelupasan dan juga Hydroquinone. Apa itu Hydroquinone? Ia adalah sejenis bahan yang membuang sel-sel melanin dalam kulit kita supaya kulit kita cepat cerah. Dari kesan itu kulit kita akan menjadi nipis dan sensitif.

SOooooo bagusnya produk Mary Kay ini adalah mengunakan ekstrak dari bahan botani termasuk la Melacep ni. Yang perlu kita tahu Melacep ni bebas daripada Hydroquinone. Jadi tak payah dah kita nak risau kan.

Melacep menggunakan bahan seperti :-

1- Ekstrak Kakadu Plum
Buah yang berasal dari Australia yang kaya dengan Vitamin C

2- Ekstrak Ferula Foetida
Buah yang berasal dari Mediterranean, mengandungi antioxida dan asid ferulic

3- Ekstrak Helianthus Annuus Seed
Mengandungi Antioxida

4- Ekstrak Bunga Matahari
Melindungi kulit dari kesan UV

5- Lactobacillus Ferment
Berfungsi untuk menyelesakan kulit






Set Melacep ni terdiri daripada :
1- Foaming Cleanser
2- Freshener
3- Day Cream with SPF25
4- Night Cream

Melacep juga ada supplement untuk memaksimakan pencerahan dan juga berfungsi memudarkan jeragat.

1- Melacep dark spot serum
Sesuai untuk parut jerawat atau jeragat yang sedikit

2- Melacep Essence
Untuk pencerahan maksimim dan jeragat yang banyak

3- Melacep whitening primer foundation SPF 15
Alas foundation yang tidak berminyak dan mempunyai fungsi pencerahan yang sama banyak denagn set melacep yang lain, untuk solekan yang tahan lama

4- Melacep whitening Mask
Membuang sel kulit mati dan mencerahkan kulit

P/S If nak cuba produk2 mk ni bole la wassup sy..free aje tau.. :-)


Salam Sayang dari
Saya Awin Independent Professional Beauty Consultant. 
👉 http://wasap.my/60133478047/Mary+kay

Sunday, July 8, 2018

Microdermabrasion Refine dan Replenishing Serum+c

Selamat Pagi dan Assalamualaikum Semua :-)


Meh la baca kejap.. Ni pasal Microdermabrasion.
Nak tahu apa bestnya pakai skin care ni.

Microdermabrasion ni ada 2 step :-

 Step 1 : Refine
 Step 2 : Replenish


Fungsi kedua-dua ini adalah untuk :
1.  Sekatakan tekstur kulit
2.  Menghaluskan kulit yang kasar
3.  Melicinkan parut jerawat/kasar/hitam
4.  Membuang blackhead dan whitehead
5.  Membuang sel kulit mati
6.  Mengecil dan menghaluskan pori
7.  Memberi effect flawless pada kulit
8.  Menganjalkan kulit
9.  Melawan garis halus
10. Merawat kulit kering dan beremping


Step 1 : Refine

Refining ni adalah micro scrub, scrub dia yang  biji halus2. Cara dia bertindak, microbeads tu akan masuk ke ruang-ruang pori dan mengeluarkan kotoran dan blackhead/whitehead yang tersumbat dengan aktiviti scrub secara bulatan.
Selain itu, ia juga adalah pengelupasan termaju yang segera mencergaskan kulit untk menampilkan permukaan yang lebih berseri dan sihat. Pengelupasan ni bukan bermaksud mengelupas kulit macam merkuri dan bahan kimia yang berbahaya tu.Cara dia bertindak pun sangat berbeza :
* Losyen putih berkrim ini mengandungi hablur pengelupasan yang mengisi dan menyuburkan kulit dari bawah melauli penambahan mikro peredaran. Proses ini membawa oksigen ke atas kulit untuk merangsang peredaran bagi meyerlahkan kulit yang sihat dan berseri.
* Mengecilkan pori-pori dengan menanggalkan sel kulit mati yang terbentuk secara semulajadi di dalam dan di sekeliling tepi setiap pori.


Step : Replenish

Replenish ni adalah cream yang sangat ringan. Ia juga bole digunakan sebagai make up primer sebabnya texture dia yang lembap dan ringan menjadikan make up lebih tahan lama dan nampak smooth.

Ia berfungsi dengan segera menyerap ke dalam kulit untuk melicin, melembut dan meratakan kulit yang sudah di scrub. Antara fungsinya :

* memberi khasiat dan menyuburkan kulit dari dalam dengan MK triple tea complex
* membantu proses keremajaan dan melindungi kulit daripada bahan cemar persekitaran
* menyenangkan kulit dan membantu mengembalikan keseimbangan 
* Menyediakan kulit untuk langkah penjagaan kulit seterusnya

Bahan Utama Dalam Microdermabrasion :

Alumina - Pengelupas
Digunakan untuk menanggalkan sel kulit mati di permukaan secara lembut
Triple tea complex (Ekstrak daun Camellia)

Antioksidan - Penghapus radikal bebas
Ramuan ni dimasukkan ke dalam produk untuk melindungi kulit daripada kesan radikal bebas yang di jaan oleh persekitaran.

Agen Penenang - ciri menenang dan mententaramkan

Agen Penyegar - Astringen lembut



Sesuai untuk kulit kering, kombinasi dan bermiyak


Nanti kita sambung next entry yer :-)

Salam Sayang dari
Saya Awin Independent Professional Beauty Consultant. 
👉 http://wasap.my/60133478047/Mary+kay









Tuesday, July 3, 2018

Mary Kay CC Cream 8 in benefit

Assalamualaikum Semua!!


CC cream from Mary Kay ni mempunyai 8 kebaikan yang perlu anda tahu. CC cream ni juga mempunyai good coverage, flawless skin, tekstur ringan dan paling best ada sun protector.


Apa 8 kebaikan CC cream ni.


Jom Baca!!!


Pertama :

Melawan garis halus dan tanda penuaan

Kedua : 

Melembapkan kulit tanpe menjadikan kulit berminyak atau melekit

Ketiga :

Melindungi kulit dari sinaran UVA dan UVB (SPF15)

Keempat :

Menutup Cela, memelihara kulit jerawat serta menyenangkn kulit bermasalah

Kelima:

Mencerah dan menyerikan tona kulit dengan segera

Keenam :

Membetulkan ketidak sempurnaan pada kulit

Ketujuh :

Mengurangkan Kemerahan pada kulit

Kelapan :

Mempertahankan dan melindungi kulit dari radikal bebas or kesan pencemaran dengan kuasa antioksida


Ada 4 tona warna untuk disesuaikan dengan tona kulit anda.





Thanks for reading ya :-)


Salam Sayang dari

Saya Awin Independent Professional Beauty Consultant. 
👉 http://wasap.my/60133478047/Mary+kay

Monday, July 2, 2018

Jenis -Jenis Kulit

Assalamualaikum Semua!!

Kulit ni ada 5 jenis kulit yang perlu kita tahu. Anda dalam kategori kulit yang mana?

Jom baca !!!!

Setiap orang mempunyai kulit yang berbeza. Ada 5 jenis kulit  :-

1. Kulit Normal
Kulit normal kebiasaannya memiliki tekstur yang elastik, kenyal dan jarang memiliki masalah kulit. Kanak-kanak dan bayi akan ada jenis kulit normal ni. Mereka memang jarang mengalami masalah kulit. Jenis kulit yang bersih dan halus.

2. Kulit Kering
Kulit kering ni disebabkan kite ni kekurangan air. Kulit kite ni cenderung memiliki kulit yang pucat ,kusam ,kulit mengelupas, mempunyai garisan halus dan lebih terhadap penuaan.Untuk merawat kulit kering ni, kite perlu menggunakan masker dan moisturizer.

3. Kulit Berminyak
Kulit berminyak ni selalunye berminyak di beberapa area terutama sekali kat pipi, hidung dan dahi. Kulit ni mempunyai tekstur yang tebal, kasar dan mudah berjerawat

4. Kulit Kombinasi
Kulit kombinasi ni pula berminyak di bahagian hidung dan dahi.Kulit kombinasi adalah gabungan dari kulit kering dan berminyak. So kulit jenis kombinasi juga kena kerap mengunakan moisturizer

5. Kulit Sensitif
Jenis kulit sensitif ni mudah kemerahan dan bersisik. Ada yang jenis kulit sensitif sering akan berasa gatal dan alah kepada produk kulit. Kulit sensitif ni perlu rawatan yang khas dan tidak boleh memakai sebarangan produk. Oleh itu, orang yang jenis berkulit sensitif perlu mendapat consultation daripada doktor sebelum menggunakan mana-mana skin produk.


Tunggu next entry dari saya.

Thanks for reading!!! xoxo :-)

Salam Sayang dari
Saya Awin Independent Profesional Beauty Consultant. 
👉 http://wasap.my/60133478047/Mary+kay

Tips Penjagaan Kulit Bersama Mary Kay

Assalamualaikum Semua!!

Saya di sini nk share la tips penjagaan muka. Semua dh sedia maklum bermacam-macam tips yang kita boleh amalkan tetapi bukan semua yang bersesuaian dengan jenis muka kite ni. Betul tak?
Siapa di kalangan perempuan kat Malaysia ni yang xnk mukanye cantik..of course la nak..Apa produk yang boleh membuatkan muka kita nampak cantik..Jawapannye pasti la Mary Kay. 

Ok jom sambung dengan tips penjagaan muka.

1. Kenali dulu jenis kulit wajah kita. Sama ada kulit kita jenis kering, kombinasi or kulit berminyak.
Nanti saya terangkan 3 jenis kulit ni ye.

2. Pastikan kite mencuci muka kita 2 or 3 kali sehari. Lepas cuci kita guna pulak softener/toner untuk merawat dan melembabkan muka. Softener juga membantu membersihkan sisa kotoran yang tertinggal.

3. Kemudian guna moisturizer untuk melembabkan kulit dan jangan lupa guna krim malam sebelum nak tidur tu :-)

4. Yang paling penting sekali, bila kita keluar rumah of course kulit kita ni terkena dengan cahaya matahari. Takkan la setiap kali nak keluar kena pakai payung la plak. hihihi..kalau rajin apa salahnya kan..Gunakan lah Sun Protector ikut keperluan daily atau outdoor. Kalau daily guna SPF 15-35 dan outdoor SPF 50 keatas. 

5.Tips diatas ni lebih bersesuaian kalau kita gunakan set skincare yang complete untuk jenis kulit kita.

6. Selain daripada set skincare yang perlu kite guna. Kita harus la minum air putih/ air masak sebanyak 8 gelas sehari.Air putih ni dapat membantu kulit anda tidak terlalu kering.


7. Rajin-rajin la kita bersenam dan amalkan hidup gaya yang sihat.


8. Akhir sekali, solat lima waktu laa...Nak tahu kenapa? Setiap kali kita nak solat kan kita kena amik wuduk so dari situ juga dapat membantu membersihkan kulit dan kulit kita akan lebih nampak sihat.


Saya harap tips ni dapat membantu wanita-wanita diluar sana yang ingin kelihatan cantik dan ada keyakinan diri :-)


Tunggu next entry dari saya. 
.
JOM BACA MARY KAY SKINVIGORATE BRUSH..

Salam Sayang dari
Saya Awin Independent Profesional Beauty Consultant. 
👉 http://wasap.my/60133478047/Mary+kay

Thursday, June 28, 2018

Testimoni Askma Oil

 Testimoni customer setelah mengguna askma oil :-

Ini Bukan Cubaan..Ni betul2 :-)


👉 wasap.my/60133478047/askma+oil



No automatic alt text available.


No automatic alt text available.


Image may contain: text

No automatic alt text available.


Image may contain: phone and text


No automatic alt text available.


Image may contain: phone


No automatic alt text available.

No automatic alt text available.











Mengalami masalah anak yang ada asma/selsema/demam/batuk berulang2

Assalamualaikum dan selamat sejahtera.

Jangan biarkan anak-anak selsema dan berkahak terlalu lama sehingga gegendang telinga anak bocor dan bernanah!!!

Saya ingin berkongsi dengan tuan/puan rawatan yang kami guna untuk anak kami yang gegendang telinganya bocor dan kuman menyerang saraf muka dia?? akibat terlalu lama selsema dan batuk.

Lalu kami menghasilkan produk untuk selsema/batuk/lelah/asma yang BERASASKAN SARANG BURUNG WALIT!

??Kenapa sarang burung walit???

?ia bersifat menyerap ke dalam badan dengan pantas.

?Membuatkan bahan2 lain turut menyerap pantas ke dalam badan

?Sangat mujarab dlm merawat asma

?Kaum cina guna utk rawatan asma/lelah

?Memulihkan salur pernafasan

?Melancarkan pernafasan (seandainya batuk non stop)

?Mencairkan kahak

?Memperkuatkan paru-paru (untuk bayi/kanak2)

?Menyembuhkan batuk-batuk tengah malam.

Selain itu produk kami juga mengandungi:

??Ekstrak Sarang Burung Walit

??Essential Oil

??Extra Virgin Olive Oil

??Peppermint

??Citronella (Serai)

??Eucalyptus (Minyak kayu Putih)

??Spirulina
??Habbatussauda
Gold
??Nutmeg (Buah Pala)
??Arabic Gum

??Lavender

??Thyme Leaves
??Ramuan herba turun temurun.

?Minyak kami mempunyai sensasi mint yang harum dan segar.

?TIDAK PANAS tetapi berangin yang sederhana membuatkan bayi dan kanak-kanak rasa selesa tanpa gangguan hidung tersumbat. (Sapu pada hidung)

Istimewa botol kami

- Tidak mudah tumpah

- Picit sahaja!

- Boleh di bawa ke mana2

- Tidak mudah pecah

Terima kasih

Reply SAYA NAK jika anda mahu info lebih lanjut.

Jika tuan/puan rasa ia info berguna kami mohon forward kepada mereka yg memerlukan.

NAK TAHU LEBIH!!!! 

Wassup ke 👉   wasap.my/60133478047/askma+oil


Image may contain: text


Image may contain: 1 person, text